Тварини

Коли дізналися, чому кошеня рисцой вбіг з вулиці в будинок, насміялися від душі. Розповідаю, що з ним сталося

Всім привіт!Розповідь з дитинства про мого вихованця-кошеня Мурзике, який запам’ятався мені на все життя. Коли кішка Мурка в селі у бабусі чекала дитинчат – це було для мене щось особливим. Спочатку кішка дбайливо, повільно ходила з великим животиком, а потім раптово для мене з’являлася повна коробка з маленькими, тендітними кошенятками.

Беззахисні кошенята деякий час залишалися під наглядом своєї мами-кішки, яка їх годувала і доглядала. Адже дітки-кошенята вчаться всьому необхідному у своєї мами. Щоранку, не встигнувши прокинутися, я бігла на вулицю – в сарай, контролювати, як там себе почувають улюблені вихованці – кошенята.

Дивилася, як Мурка ретельно вилизує і годує своїх малюків. Коли погладжувала кішку, то вона раптово починала покусувати мої руки. Спочатку подумала, що вона так злиться і відганяє мене, але потім зрозуміла, що це котячий знак прихильності і любові, тому що вона також ніжно кусала і своїх кошенят, коли дбала про них.

Мені завжди хотілося дізнатися, що кішка намагається сказати, коли нявкає. Як тільки кошенята підростали і могли самостійно піклуватися про себе, кішка все рідше і рідше відвідувала їх. Тоді я забирала собі одного з кошенят в будинок на виховання, а інших роздавали бажаючим сусідам.

Неможливо забути одного зі своїх найбільш слухняних вихованців-кошеня Мурзика, за яким доглядала, коли самій ще було років 9, по-моєму. Взяла в будинок кошеня, поставила для нього на веранді миски з водою і їжею, в широку металеву коробку насипала пісок — спорудила котячий туалет. Пам’ятаю коли дізналися, чому кошеня рисцой вбіг з вулиці в будинок, насміялися від душі.

Розповідаю, що з ним сталося, коли котик трохи підріс, став самостійно бігати на вулицю. Спочатку насилу спускався пухнастий, маленький клубочок з дому вниз по високих сходах, і потім дерся вгору – назад в будинок, з часом підріс, став по-швидше пересуватися. фото з відкритих джерел в один прекрасний день стався унікальний випадок!Мурзик, як завжди, втік погуляти у двір і, на подив, його якось довго не було.

Ближче до вечора, чую, кричить дідусь: “Внуча, подивися, щось з твоїм кошеням сталося, біжить з усіх лап, напевно за ним хтось женеться. Не встиг я тільки на одну сходинку встати, як Мурзик повз мене миттєво пролетів вгору, в будинок, трохи з ніг не збив». Дивно думаю, хто його так перелякав, що він риссю поскакав додому.

Може бути собаки…

Біжу рятувати свого пухнастика-кошеня і ось, що я бачу. Мій слухняний вихованець прискакав весь скуйовджений, тому що різко захотів в туалет. Прибіг на веранду не поїсти, а відвідати свій домашній горщик (з чистим пісочком) і сидить задоволений, з розумним виглядом – красень.

Посміялися ми тоді над ним від душі. – Ось це ти натренувала котика, на вулиці гуляє, А по нужді в будинок біжить, сказав дідусь. А коли прийшов час розлучатися, їхати додому від пухнастого вихованця Мурзика, я жалібно плакала і говорила: – як же тепер без мене буде жити, мій кошеня.

Дякую за увагу. Порадуйте мене ЛАЙКом-палець вгору. Діліться своїми думками в коментарях.

підписатися на канал