Фітнес та спорт

Тренування вдома замість походу в спортзал. З чого почати.

Я вже давно займаюся йогою і розтяжкою вдома. На час самоізоляції такий варіант підтримки форми виявився вдалим і настільки звичним, що повертатися в спортзал або гуртки по заняттю йогою поки не планую. Ось список тільки найбільш очевидних плюсів занять вдома, особливо якщо у вас є досвід роботи над собою в залі і ви знаєте, як правильно робити вправи: 1.

Економія часу на дорогу. Коли ви займаєтеся вдома, вам достатньо надіти форму і розстелити килимок на підлозі і все – ви готові. Нікуди не треба їхати.

За тиждень (а я займаюся 5 разів на тиждень) виходить гігантська економія часу. 2. Ви не залежите від часу занять.

Якщо ми говоримо про фітнес залі, то там немає прив’язки до часу, якщо ви не займаєтеся з інструктором. Але якщо говорити про заняття за розкладом, то там прив’язка до часу є. Якщо ви займаєтеся вдома, то можете розпоряджатися своїм розкладом абсолютно вільно.

Захочете-займаєтеся вранці, захочете – ввечері. Для цього потрібна самодисципліна, але якщо вам подобається йога так само як і мені, змушувати себе не потрібно. Заняття для вас перетворюються на задоволення.

3. Економія грошей. Абонемент в спорт зал коштує грошей, платити потрібно кожен місяць.

І неважливо, є у вас можливість повністю використовувати весь абонемент чи ні. Найчастіше пропущені заняття згорають. Якщо ви займаєтеся вдома, ви один раз купуєте все необхідне (зазвичай це килимок, форма, гантелі, стрічки ) і все.

Можете користуватися роками. Що потрібно для початку занять вдома? Для початку встановіть собі додатки на телефон. У мене цих додатків кілька.

Я чергую їх в залежності від настрою, самопочуття і бажаної інтенсивності навантажень. Для занять вдома Вам безумовно знадобляться речі зі списку нижче: по-перше, це килимок. Мені подобаються м’які килимки.

На таких килимках приємно займатися і знижується ризик травмування колін. На Аліекспресс можна знайти недорогі і середньої товщини килимки, не дорожче 500 грн. килимок не дорожче 500 грн.

Ось посилання на цей килимок. Є так само і більш якісний килимок, м’який, міцний, достатньої товщини, з хорошими відгуками. Він дорожче, але прослужить вам не один рік.

килимок близько 1300 руб Ось посилання на цей килимок. Якщо у вас вже є килимок будинку, але він тонкуватий, можна придбати спеціальні маленькі килимки під коліна. Вони оптимальної товщини і підходять для вправ з опорою на колінах.

Мат для йогиТакой килимок коштує всього 200 грн. Ось посилання на нього. Цей килимок так само можна використовувати для опори на лікті.

Стрічки для йогиДля деяких вправ (присідання, розтяжка) вам знадобляться еластичні стрічки. Вони підвищать ефективність ваших тренувань. Ось посилання на стрічки не дорожче 250 грн.

ремінь для розтяжкидля любителів потягнутися будинку знадобляться спеціальні ремені. Особисто я люблю такі ремені для розтяжки, як на фото вище. Вони дозволяють ефективніше тягнути ноги з положення лежачи.

Ремені зручні тим, що вони комфортно фіксують ногу і дозволяють м’яко її тягнути. Ось посилання на ці ремені. Набір для йогиМожно купити відразу набір для йоги.

У нього входить килимок, фітбол і педалі для розтяжки. Ось посилання на набір. Кубики для розтяжкіеслі ви займаєтеся вдома розтяжкою, вам точно знадобляться такі кубики.

Вони страхують вас під час шпагату і дуже зручні, якщо шпагат у вас занадто високий. За посиланням такі кубики йдуть в наборі разом зі стрічкою для розтяжки. Ще рекомендую гумку, яка допоможе підкачати і руки, і ноги.

Вона може замінити еластичну стрічку. Гумка для занять вдома така гумка на Аліекспресс коштує дешевше 200 грн. Ось посилання на неї.

Гантелідля силових тренувань вам можуть знадобитися гантелі. На Аліекспресс вони є від 500 грам до 5 кг. Ось посилання на відповідний варіант.

Гантелі можна замінити пляшкою води 500 мл. обважнювачі для збільшення навантаження під час тренувань знадобляться обважнювачі. Їх можна надіти на щиколотки або зап’ястя, ускладнивши навіть звичайні вправи.

Вага стрічки-500 гр. Ось посилання на обважнювачі. Ролики для тренувань я використовую такий ролик.

Роблю з ним кілька простих вправ (зокрема таке, як на фото). В основному призначений для вправ на руки і прес. Ось посилання на ролик.

А як же форма? Її теж можна знайти на Аліекспресс. Причому є топіки і лосини зручні і хорошої якості. Топік для занять йогойХороший зручний топік для занять йогою.

Щільно сидить, не сковує рухи. Ось посилання на нього. А де топік, там і лосини.

Лосини для фітнесу ось ці лосини (квітів багато). Вони щільні, хорошої якості і що мені особливо подобається-висока посадка. Під час занять спортом цей факт є плюсом.

Ось посилання на лосини. До форми можна додати і пару нековзних шкарпеток. Квітів дуже багато.

Нековзні носочкиКороткие спортивні шкарпетки. Ось посилання на них. Для занять вдома такого списку більш, ніж достатньо.

Рекомендую почати з придбання килимка і закачування додатків на телефон. У міру освоєння вправ, вам самим захочеться повернутися до цього списку і додати помічників для занять фітнесом вдома. Пишіть в коментарях, чи займаєтеся ви вдома або ходите в спортзал? Зверніть увагу! Всі ціни дійсні на момент публікації добірки.

Дочекайтеся розпродажу, якщо раптом ціна змінилася. За розпродажами стежте на моєму каналі в Telegram ” Мода. Стиль і знижки”.
Так само там є унікальні промокодом для різних магазинів, які ви не знайдете у відкритому доступі. Підписуйтесь!